Йдеться про розслідування правоохоронців у справі про так звані вишки Бойка, передає НВ

У липні Луценко анонсував ще одне подання у справі про закупівлі вишок Нафтогазом щодо народного депутата Євгена Бакуліна (Опозиційний блок).

Нагадаємо, в 2011 році держпідприємство Чорноморнафтогаз придбало дві глибоководні бурові платформи по 400 млн доларів кожна. Угоди були оформлені через посередників, що дало привід запідозрити корупцію. У 2013 році норвезька фірма Ferncliff повідомила, що в 2012 році продала бурову установку через свою дочірню фірму безпосередньо Нафтогазу за $220 млн, тоді як в Нафтогазі заявляли, що придбали її через Ризьку судноверф за $400 млн.

Юрій Бойко обіймав посаду міністра енергетики в 2011 році і за його прізвищем бурові платформи охрестили "вишками Бойка". Крім того, є непрямі ознаки, що Бойко має відношення до цієї корупційної покупки.

У 2014 році обидві вежі відійшли у власність Росії, коли був анексований Крим. При цьому вони залишалися на Одеському родовищі, яке знаходиться набагато ближче до материкової частини України, ніж до півострова. У грудні 2015 року РФ відвела "вишки Бойка" ближче до Криму.

У січні український суд заарештував захоплені Росією бурові установки.

ІА "Вголос": НОВИНИ