У США в останні тижні та місяці багато компаній через економічні негаразди вдалися до численних скорочень та звільнення персоналу.

Втрата ключових менеджерів ускладнила проблеми, спричинені обмеженнями уряду США на компанії з Китаю, чим знизила домінування китайської компанії DJI.

Про  це заявили керівники компанії, повідомляє Reuters.

Близько третини з двохсот працівників DJI було звільнено у Пало-Альто, Бербанку та Нью-Йорку.

У лютому цього року керівник американського науково-дослідного відділу DJI пішов, і компанія звільнила решту співробітників у дослідницькому центрі в Каліфорнії.

Компанія DJI, заснована і керована мільярдером Френком Вангом, стала символом китайських інновацій з моменту свого заснування в 2006 році, є однією з десятків компаній, які потрапили в перехресний торгових та дипломатичних конфліктів між Вашингтоном та Пекіном, як Huawei та Bytedance.

У компанії переконані, що завдяки технічним ноу-хау, виробничим потужностям та налагодженому збуту, вони втримають першість на американському та світовому ринках невійськових безпілотників.

Проте додавання компанії до «Списку юридичних осіб» Міністерства торгівлі США разом із закриттям її науково-дослідної роботи в Каліфорнії може вплинути на її здатність задовольняти потреби американських клієнтів.

Міністерство торгівлі забороняє компанії DJI купувати або використовувати американські технології та комплектуючі.

Ромео Дуршер, керівник громадської безпеки компанії DJI, покинув компанію, бо був зневірений скороченням штатів і тим, що він назвав внутрішньою боротьбою за владу між командою США та її штабом у Китаї. Він заявив, що реорганізація США ускладнила завдання щодо подолання наслідків напруженості між США та Китаєм та перемоги у державному бізнесі.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ