27 жовтня 2024 року київське «Динамо» та донецький «Шахтар» зустрілися у матчі української Прем'єр-ліги на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. “Матч завершився без визначення сильнішого”, але матч залишив багато яскравих моментів і драматичних подій. Протистояння між традиційними суперниками показало, наскільки важливою є кожна гра для обох команд у їхньому прагненні до титулу.

З урахуванням ситуації в таблиці «Шахтар» потребував перемоги, що «гірники» і продемонстрували, взявши гру під свій контроль із самого початку. Однак деякі моменти реалізувати так і не змогли.

Перший тайм пройшов у високому темпі. «Шахтар» виглядав упевнено, але не зміг використати перевагу в кількості ударів, оскільки захист «Динамо» та воротар Георгій Бущан показали відмінну майстерність.

Старт другого тайму виявився напруженим. Після перерви й аналізу першого тайму гри «Динамо» дало першу заміну, а за декілька хвилин «Шахтар» першим пробив оборону суперника. Голом відзначився Артем Бондаренко після подачі з кутового: в штрафному майданчику виникла плутанина і після кількох ударів один таки був влучним.

Ключовий момент другого тайму був незабаром — вилучення гравця «Шахтаря» Дмитра Криськіва, який отримав червону картку. Це відбилося на «Шахтарі», бо команда залишилася в меншості, де вже повністю віддала ініціативу киянам. Після повного домінування господарів і багатьох ударів, «Динамо» таки дотиснули суперника. Наприкінці зустрічі після подачі з флангу Олександр Караваєв зрівняв рахунок.

Закінчення матчу може свідчити про рівність сил: обидві команди провели практично рівну кількість ударів, з яких лише 3 у «Динамо» та 8 у «Шахтаря» потрапили у площину воріт. Контроль м'яча також був майже рівним, що підкреслює інтенсивність та баланс у грі.

Післяматчеві коментарі свідчили про деяке розчарування в обох командах через нічию, особливо в «Динамо», яке мало шанс здобути перемогу.

Головний тренер донеччан Маріно Пушич зазначив:

“Ми заслуговували на більше, але у футболі так трапляється, що ти не завжди отримуєш те, що заслуговуєш.”

Він також додав, що “сьогодні зіграно лише 10 матчів, попереду ще 20. Тож говорити про те, що доля чемпіонства вже вирішена, ще зарано.”

В кінці пресконференції було відзначено, що «Динамо» наразі є фаворитом у цій гонці, що може бути зумовлено меншою концентрацією на єврокубках.

Тренер «Динамо» Олександр Шовковський зауважив, що “складно готуватися, коли, по-перше, доводиться грати через два дні на третій, а, по-друге, ще й за такої логістики, що ми добираємося на матч і з матчу по півтори доби."

Отже, у «Шахтаря» було на два дні більше, тому що вони свій єврокубковий матч провели у вівторок. І це було видно під час гри.

Після десяти зіграних турів «Динамо» очолює турнірну таблицю, випереджаючи «гірників» на 6 очок.

Проте, після гри двох фаворитів стало ясно, що ще нічого не ясно.

Попереду чекає захоплююча гонка довжиною у 20 турів чемпіонату. «Шахтар» ще нічого не програв, а «Динамо» – не перемогло.

Роман Придиба, студент факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка

(головне фото: пресслужба «Шахтар» Донецьк, фото в тексті: Роман Придиба)

ІА "Вголос": НОВИНИ