Замість боротися зі свавіллям олігархів і змушувати їх повертати борги державі, влада починає з ними загравати.

Про це у своєму «Телеграм»-каналі написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Компанія »ДТЕК Східенерго« з минулого року не платить за газ, який відбирає для виробництва тепла й електроенергії на Луганській ТЕС — боргує державі вже 1,6 млрд грн. Пояснюють ситуацію просто: в них »дефіцит обігових коштів«. Тим часом власник цієї компанії, найбагатший олігарх України Рінат Ахметов купує віллу на Лазуровому березі — за 6 млрд грн!!! Можна було б »потрусити", змусити нарешті сплатити борг і відправити кошти на боротьбу з коронавірусом. Але кого б то у владі цікавило? У влади є інші способи.

Вони урізають фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. У Держкіно забирають 750 млн грн, в Українського культурного фонду — 500 млн грн, у туризму — 250 млн грн, в Інституту книги — 150 млн грн, з реставрацій культурних пам’яток і з програм інформполітики — ще понад 500 млн грн. Заганяють індустрію у стагнацію і позбавляють тисячі українців робочих місць. Могли би згадати Черчилля: «За що воюємо?» Але какая ж їм разніца?

Вони збирають олігархів на Банковій і розподіляють між ними області — начебто для «допомоги у боротьбі з епідемією». «Відповідальним» за Західну Україну стає той же Ахметов, який роками продає їй електроенергію на 75% дорожче, ніж до Словаччини. Запоріжжя віддають Коломойському, який минулого тижня здер з українських заробітчан утридорога за квитки МАУ. Вінниччину та Черкащину — Косюку, який за 2017-2018 рр. вигріб з українського бюджету 2,5 млрд грн «дотацій» на свій бізнес із мільярдними прибутками. Полтавщину і Кіровоградщину — найбільшому латифундисту України Веревському, чия парламентська група підголосовує «слугам» у земельному дерибані...Так от «вжух» — і грабіжники робляться меценатами! Хтось у це вірить?!« - написав Тягнибок.

Лідер націоналістів зазначив, що нинішня ситуація нагадує 2014 рік, коли влада призначала олігархів головами обласних адміністрацій:

»Вони спочатку «допомогли» на копійку, а потім «скосили» собі із бюджетів мільярди! Так буде і зараз. І влада цього не приховує. Президент заявляє Верховній Раді, що карантин — то не привід не голосувати за його так звану «земельну реформу», а Фонд держмайна просто зараз готує об’єкти великої приватизації на середину та другу половину року«.

»Усе це було прогнозовано і очевидно ще перед виборами. Але тоді свою справу зробили дешеві маніпуляції і підконтрольні їм, олігархам, ЗМІ. Тепер, коли українці на своїй шкурі відчують усі «покращення» — вже не зроблять. І не втечуть мародери на вілли в Італію чи Іспанію. Заплатять народу за все", - підкреслив Олег Тягнибок.

Нагадаємо, напередодні на зустрічі з олігархами президент України Володимир Зеленський «поділив» між ними області начебто для допомоги у боротьбі з коронавірусом. За словами учасників зустрічі, області розділили так: Рінат Ахметов – Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська; плюс міста, де він має вплив, як, наприклад, Кривий Ріг; Ігор Коломойський – Запорізька область; Ігор Палиця (на зустрічі присутній не був, але має давню історію особистих стосунків з Зеленським) – Волинська область разом з Коломойським і Тернопільська область; Віктор Пінчук – Дніпропетровська область; Андрій Веревський – Полтавська і Кіровоградська області; Юрій Косюк – Вінницька і Черкаська області; Андрій Ставніцер – Одеська область; Олександр Ярославський – Харківська область.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ