Журналісти програми розслідувань «Схеми» дослідили таємні візити членів команди Зеленського до олігархів і бізнесменів. Ці зустрічі можуть мати великий вплив на життя українців.

Зазначається, що 28 жовтня група команди "Схем" близько 22 години спостерігала за офісом Коломойського у центрі Києва. Спочатку поблизу приміщення помітили багато охоронців, а згодом, перед опівніччю, з підземного паркінгу офісного приміщення виїхала Toyota Camry. За годину після неї офіс залишив і кортеж, яким користується Ігор Коломойський.

Виявилось, що Toyota Camry, яка вночі відвідувала офіс олігарха, має номерні знаки державного управління справами і безпосередній стосунок до нової української влади і президента Володимира Зеленського.

Це авто журналісти вже фіксували раніше. За їх спостереженнями, воно належить помічнику глави держави Сергію Шефіру.

Коли журналісти запитали Шефіра, чому він приїздив до олігарха Коломойського, той відповідав узагальнено, а згодом почав усе заперечувати. Також Шефір повідомив, що досі працює у "Кварталі 95", бо "йому треба на щось жити".  Однак згодом перший помічник президента визнав, що дійсно зустрічався з Ігорем Коломойським. Та все ж, що Шефір, що згодом сам Коломойський не називали причину своєї зустрічі.

Через кілька днів, 30 жовтня, журналісти зафіксували зустріч Валерія Хорошковського із заступником керівника ОП Андрієм Смирновим.

Валерій Хорошковський – український політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу «Інтер». Мав свою частку в студії «Квартал 95» Зеленського, поки проєкт не перейшов з «Інтеру» та «1+1».

За президентства Віктора Януковича, Хорошковський певний час очолював Службу безпеки України та працював в уряді Азарова, але виїхав з України наприкінці 2012-го.

Після обрання Володимира Зеленського президентом був знову помічений «Схемами» в урядових кварталах.

Андрій Смирнов став заступником Богдана у вересні цього року. Він відомий своєю адвокатською діяльністю. Серед його колишніх клієнтів – ексголова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов та колишня міністерка юстиції Олена Лукаш.

Андрій Смирнов відмовився відповідати журналістам на запитання про те, чому він зустрічався з Хорошковським.

Водночас, Валерій Хорошковський не спростував факту зустрічі з заступником керівника Офісу президента.

У вересні цього року журналісти "Схем" зафіксували, як новообраний прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся із відомим столичним забудовником Артуром Мхітаряном та актором студії "Квартал 95" Мікою Фаталовим, якого раніше журналісти зафіксували на святкуванні ювілею Григорія Суркіса.

Один із учасників зустрічі цієї трійки Фаталов пояснив журналістам, що він був там із забудовником Мхітаряном на зустрічі щодо форуму, про який, щоправда, він не захотів говорити детальніше.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та забудовник Артур Мхітарян коментарів на момент ефіру не надали.

У червні цього року, "Схеми" зафіксували як глава МВС Арсен Аваков зустрічався із олігархом Ігорем Коломойським. Згодом Коломойський зустрічався і колишнім генпрокурором України Юрієм Луценком.

Зазначається, що до офіційного отримання повноважень Володимир Зеленський і його команда наголошували на тому, що за їхньої влади відносини між бізнесменами і високопосадовцями будуть прозорими і публічними. Цим журналістським розслідуванням «Схеми» доводять, що прем’єр-міністр, заступник керівника Офісу президента, перший помічник президента та міністр внутрішніх справ продовжують грати з суспільством у хованки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ