У рамках «Марафону добра» благодійний фонд «Домівка милосердя» передав у Перше медичне об'єднання міста Львова медикаменти, дитячі суміші та засоби гігієни. Представники фонду відвідали лікарню, щоб підтримати тих, хто потерпів внаслідок воєнної агресії росії проти України.

Це вже не перша доброчинна допомога фонду під час російсько-української війни. «Домівка милосердя» щодня допомагає лікарням, потребуючим, розвозить продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти у різні установи міста. Для потреб Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові фонд передав необхідне медичне обладнання та транспорт.

Один із засновників фонду «Домівка милосердя», підприємець, президент львівського футбольного клубу «Рух» Григорій Козловський наголошує на важливості волонтерської та меценатської діяльності: «Уся Україна бореться, протистоїть і воює. Кожен на своєму місці і в міру своїх сил та можливостей. Важко переоцінити роль українського волонтерського руху та важливість підтримки підприємців».

Уже наступного дня після повномасштабного вторгнення росії в Україну Григорій Козловський сказав: «Ми будемо воювати». Ці слова відображають почуття й позицію всіх українців, які готові захищати свою землю та своїх людей. Адже сьогодні кожен, хто працює на перемогу, – воює.

Водночас війна нагадує нам про справжні цінності, показує, що важливе, а від чого можна відмовитися. 6 травня Григорій Козловський подав заяву про складення повноважень депутата Львівської обласної ради.

Аргументував своє рішення тим, що в час повномасштабної війни в країні є нагальніші справи, ніж політика. Зокрема, потреба дбати про тих, за кого безпосередню відповідаєш.

«Війна ще чіткіше розставляє пріоритети. Мені зараз не до політики. В мене сім’я. Ще 360 дітей навчаються в Академії футболу. Є футбольний клуб «Рух». І це все потрібно розвивати. Я маю чим займатися», – так Григорій Козловський прокоментував сайту NTA рішення скласти повноваження.

Додамо, що підприємець і меценат піклується не тільки про найближчих, а й активно допомагає українській армії потерпілим від російсько-української війни. Міністерство оборони України нагородило його відзнакою «Знак пошани» за вагомий внесок і допомогу Збройним силам України. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Мені надзвичайно приємно отримати нагрудний «Знак пошани» за вагомий внесок і допомогу Збройним силам України! Своїм прикладом хотів би заохотити й інших бізнесменів та впливових людей з нашого регіону до ще більшої допомоги нашим військовим», – написав Григорій Козловський.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ