За інформацією видання "Страна", глава Кабміну пересів з седану Mercedes на джип Toyota.

Як відомо, коли Гройсман став прем'єром - він пересів на броньований Mercedes представницького класу і їздив у супроводі двох авто держохорони: бусика та седана Volkswagen Passat. Але тепер політика побачили знову на позашляховику японського автопрому.

Кортеж Гройсмана зараз складається з двох автомобілів: чорного джипа Toyota Land Cruiser і чорного мікроавтобуса Volkswagen супроводу. Машина, в якій тепер їздить чиновник - дорога і куленепробивна. Такий позашляховик коштує не менше 6 млн. грн.

Незадовго до появи прем'єр-міністра - дороги столиці на шляху його прямування перекривають співробітники ДАІ. Світлофори вимикаються. Журналісти спостерігали відключення вранці на вулиці Великій Житомирській. Щоправда, конкретно сьогодні це великих заторів не створило, лише тимчасові тягучки.

Цікаво, що на Toyota Land Cruiser їздять: екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі, глава МВС Арсен Аваков та екс-генпрокурор Віктор Шокін.

Разом з тим, в е-декларації за 2015 рік прем'єр Гройсман зазначив, що у його власності є інший джип - Range Rover. Також його родині належить ще один недешевий кросовер Volkswagen Touareg.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ