Печерський районний суд дав дозвіл ДБР на вилучення документів з Офісу президента в рамках розслідування нібито зловживання владою посадовими особами під час призначення у 2016 році прем’єр-міністром України Володимира Гройсмана.

Про це свідчить ухвала суду, опублікована на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до матеріалів справи, у ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в державних органах України, зловживаючи службовим становищем, за відсутності передбачених законодавством підстав, внесли у квітні 2016 року до парламенту подання на призначення глави уряду «за відсутності коаліції у Верховній раді України».

Слідчий бюро зазначає, що необхідність у дослідженні пропозиції коаліції «Європейська Україна» щодо подання президента про призначення на посаду глави Кабміну Гройсмана виникла з метою розслідування кримінального правопорушення. Те ж стосується й інших службових документів, які складались у ході «супроводження» зазначених документів (службові записки, довідки). Мова йде саме про документи Адміністрації президента, яка була перейменована в Офіс президента.

Крім того, слідчі ДБР хочуть дослідити документи, що стосуються призначення на посаду попередника Гройсмана Арсенія Яценюка. Зокрема, правоохоронці хочуть порівняти процедури прийняття рішень в обох випадках.

Нагадаємо, у мережі опублікували оригінальний жарт про перевірку на поліграфі депутатів через хабарі та експрем’єра України Вололимира Гройсмана.

ІА "Вголос": НОВИНИ