Ціни на житлово-комунальні послуги затверджуються Національною комісією що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за поданням місцевих органів влади. Про це зазначив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду у вівторок, повідомляє Урядовий портал.

«Тарифи на тепло, на гарячу воду Уряд України не встановлює. Подання на це здійснюється місцевими органами влади і затверджується незалежним регулятором, який не має стосунку до системи Уряду. Але подання робить не незалежна комісія, а кожна міська рада кожного міста в Україні, де виробляється тепло. Вони роблять свої розрахунки, несуть комісії, кажуть: перевірте», - наголосив Прем'єр-міністр.

«За структуру формування витрат на тепло, воду, гарячу воду в Україні впливають місцеві органи з затвердженням Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», - підкреслив він.

Уряд встановив єдину ринкову ціну на газ, що є граничною. Ціни можуть бути меншими, якщо буде відповідна пропозиція всередині країни, наголосив Володимир Гройсман.

Встановлення єдиної ціни на газ в країні поклало край спекуляціям, корупції і відкатам під час продажу газу в Україні. Ця система є прозорою та працює у всіх європейських країнах, зауважив Глава Уряду.

«Раніше на цьому заробляли гроші в кишені, а «Нафтогаз» був збитковою компанією, яка постійно отримувала сотні мільярдів коштів українських громадян до кишень «Нафтогазу»», - зауважив Володимир Гройсман.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ