Про це в коментарі «Вголосу» розповів голова Малехівської сільської ради Володимир Сеньковський.

За його словами, перше судове засідання відбулося вчора.

«Учора був суд, під час якого ми висунули позов до арбітражного керуючого санацією заводу щодо відшкодування 4 млн грн. Вважаємо, що ці кошти покриють втрати, яких зазнала громада від забруднення водного середовища і ґрунту кислими гудронами. Суму скеруємо на очищення річки Малехівки та рекультивацію забрудненої землі», – зазначив Володимир Сеньковський.

Він також розповів, що вчора відбулася зустріч депутатського корпусу Малехівської сільської ради з міським головою Львова Андрієм Садовим, під час якої учасники напрацювали заходи, що можуть вирішити екологічну проблему, пов’язану із Грибовицьким сміттєзвалищем.

«Під час зустрічі ми напрацювали перші кроки, які знімуть соціальне напруження в жителів Малехова та Грибовичів. Серед них – рекультивація сміттєзвалища за інвестиційні кошти. Домовилися про те, що роботи мають розпочатися у найкоротший термін, цього року. Коли? Розумієте, ніхто нікому і нічого не обіцяв. Усі домовленості залишилися на рівні розуміння міської ради, депутатів, керівників департаментів. Окрім того, на в’їзді до сміттєзвалища вже виставлено охорону, яка чітко фіксує весь транспорт, що заїжджає і виїжджає», – підсумував голова Малехівської сільської ради.

Нагадаємо, 22 січня активісти Малехова та Великих Грибовичів заблокували в’їзд машини зі сміттям на Грибовицьке сміттєзвалище.

Згодом громада вимагала зустрічі із Садовим через невиконані обіцянки.

ІА "Вголос": НОВИНИ