До Львівської міської ради звернулись мешканці Сихова, із проханням втрутитись у ситуацію щодо будівництва продуктового супермакету по вулиці пр. Червоної Калини 62/62а, та оренди офісних приміщень у ТРЦ «Інтерсіті».

 Під час сесії Львівської міської ради, що відбулась сьогодні,7 жовтня, депутати підтримали петицію « Зупинити руйнування громадського простору ,знищення соціальної інфраструктури та локального бізнесу на Сихові».

Електронну петицію підтримали 34 депутата ЛМР,утримались : 4,проти: 0.

Нагадаємо, що петицію було зареєстровано від 3 червня 2021 року, автором петиції є Продан Тетяна, попередньо петицію підтримало 500 осіб.

 «За цією адресою знаходиться торгівельно -розважальний комплекс «Інтерсіті», який фактично є громадським простором  та центром дозвілля  для мешканців і  торговельною площадкою для малого бізнесу. Сихівчани категорично проти створення ще одного продуктового супермаркету, адже це призведе до перенавантаження транспортними засобами території, втрати  громадського простору та значно погіршить екологічну ситуацію в районі. Прошу врахувати думку мешканців, та підтримати дану петицію»,  - наголосила автор петиції, директор департаменту економічного розвитку Тетяна Продан під час виступу.

Нагадаємо, в найбільш густонаселеному районі Львова триває конфлікт між підприємцями та громадою з одного боку, і власниками торгово-розважального комплексу «Інтерсіті». Комплекс, який мав формат центру для сімейного відпочинку та дозвілля раптово змінив формат роботи. У травні 2021-го року орендарі першого поверху отримали листа з приписом про виселення. 

Як повідомив тоді власник ТРК «Інтерсітіт», девелоперська компанія «ІнтергалБуд», це було пов'язано з запланованим капітальним ремонтом першого поверху комплексу, який не можуть закінчити раніше, ніж спливає чинний договір оренди. Дрібні підприємці, які орендували площі в торговельному комплексі, вийшли на протести через таке рішення. Серед них і колектив популярної на районі пекарні «Кримська Перепічка», яку заснували сестри-пересленки з Криму, Світлана Лопатіна та Оксана Новікова. 

Згодом з'явилася інформація про відкриття на першому поверсі ТРК «Інтерсіті» продуктового супермаркету однієї з всеукраїнських мереж. З огляду на це, до протесту підприємців приєднались мешканці навколишніх будинків. Представники навколишніх ОСББ, зокрема будинку за адресою Червоної Калини 64, стверджують, що поруч вже розташовано два великих супермаркету, а шум. запахи та супутні наслідки від роботи чергового продуктового супермаркету погіршать якість життя мешканців навколишніх будинків. 

Позиція компанії «Інтергал-Буд» залишається незмінною від початку конфлікту. За інформацією, опублікованою власником ТЦ «Інтерсіті», термін договору оренди з тим, хто винаймав приміщення на першому поверсі, спливає 30 листопада 2021 року, а ремонт, який планує здійснити власник, закінчиться не раніше січня наступного року. Тоді ж ТЦ має запрацювати в оновленому форматі.

На пресконференції, що відбулась 31 травня в офісі компанії, Катерина Джичка, директорка ДП «Інтергал-Буд», наголосила, що компанія, як власник приміщення, має право на власний розсуд розпоряджатися своїм майном.

«Власник приміщення не зобов’язаний доводити орендарю доцільність цього ремонту», – наголосила вона.

Згідно погодженої петиції, Львівська міська рада має розробити дорожню карту та впровадити її подальшу реалізацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ