Мешканці Рясне-Руська зранку помітили довкола своїх городів огорожу. Як з’ясувалося, власники індустріального парку, які отримали право власності на землю на підставі договору, який власноручно підписав міський голова Львова у травні 2016 року, вирішили приступити до робіт.

Громада селища мобілізувалась за лічені години. Протест набрав загрозливого характеру і огорожу почали демонтовувати. Пильні мешканці Рясне-Руська не вірять міській владі і встановлюють блок-пост.

Нагадаємо, що у травні 2016 року Андрій Садовий продав землю громади села Рясне-Руська під індустріальний парк за 52 мільйони. Насправді з 2008 року ця земля є предметом суперечки між Львівською міською радою та Рясне-Руською сільською радою.

Оскільки, Рясне-Руська сільська рада надала на цій території ділянки учасникам АТО та родинам загиблих і є рішення суду, яке зобов’язує ДАБІ повторно розглянути надання дозволу з розроблення проекту землеустрою по одній ділянці, дії представників індустріального парку виглядають як самозахоплення. 

ІА "Вголос": НОВИНИ