Як інформує прес-служба ЛОДА, на сьогодні вже відібрали 17 земельних ділянок, які за всіма параметрами підходять для розміщення комплексів.

«Наша ціль – пояснити людям, що сміттєперепорбний завод – це не полігон твердих побутових відходів. Ми плануємо будівництво сучасних, абсолютно безпечних комплексів із утилізації ТПВ, які сьогодні працюють у багатьох європейських містах, - наголосив сьогодні, 14 червня, директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук. - Окрім того, громади, на території яких збудують сміттєпереробні заводи, отримають можливість залучити у свої населені пункти нові інвестиції для будівництва доріг чи соціальних об’єктів».

Він також зазначив, що сміттєпереробні заводи, які збудують на території Львівщини, перероблятимуть відходи не лише міста Львова – комплекси із переробки прийматимуть ТПВ  перш за все з тих районів, де вони розташовані.

До проведення громадських слухань, крім місцевих громад, залучать й членів комісії, серед яких представники влади, фахівці та експерті в галузі екології та будівництва.

«Представники громади матимуть змогу отримати експертні відповіді на запитання щодо технологічного процесу переробки та екологічної безпеки», - зазначив Назарій Романчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ