Відомі громадські діячі, науковці, митці, духовенство закликають владу припинити політичні репресії і забезпечити чесне й неупереджене розслідування подій 31 серпня, провести публічне обговорення конституційної реформи та відмовитися від тих змін, які заперечують унітарність держави та надають преференції терористам, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

У документі, зокрема, йдеться, що теракт 31 серпня в Києві та подальший розвиток подій стали свідченням гострої кризи в державі.

«Ми закликаємо владу припинити політичні репресії і забезпечити чесне й неупереджене розслідування подій 31 серпня. Притягнути до відповідальності не лише виконавців і замовників терористичного акту, а й посадових осіб, які не подбали про безпеку під час мирного зібрання. Влада повинна зрозуміти, що без очищення всередині, без подолання корупції, без реальних реформ задля добра простих українців на неї неминуче чекає крах.

Ми наполягаємо, аби влада припинила ламати через коліно українське суспільство змінами до Конституцій, провела публічне їхнє обговорення та відмовилася від тих змін, які заперечують унітарність держави та надають преференції терористам.

Зробіть це, доки не пізно, доки не досягнуто точки неповернення. Україна в нас одна, не робімо з неї майданчик для політичних ігор та експериментів», – зазначають автори звернення.

Документ підписали:

Богдан Чорномаз, кандидат історичних наук, колишній політв'язень (м. Черкаси),

Тетяна Чорномаз, громадська діячка, журналістка,

Володимир Дубінський, доцент, кандидат історичних наук (м. Кам'янець-Подільський),

Валерій Степанков, професор, доктор історичних наук,

Едуард Крилов, провідник Хмельницької обласної ОУН,

отець Ігор Герій, священик УАПЦ (м. Кам'янець-Подільський),

Лариса Діновська, голова ГО «Жіноча сотня» (м. Кам'янець-Подільський),

Валентина Магілат, голова БО «Надія» (м. Кам'янець-Подільський).

священик Юрій Матвєйцов, настоятель храму св. Іоанна Богослова, УПЦ КП (м. Кам'янець-Подільський),

протоієрей Сергій Литвинюк, настоятель храму св. Миколая-Чудотворця, УПЦ КП (м. Кам'янець-Подільський).

ІА "Вголос": НОВИНИ