Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Влада, яка так і не усвідомила, що вже не можна керувати по-старому, намагалася знехтувати волею народу й за допомогою підкилимних домовленостей ухвалити антиукраїнські зміни до Конституції. Уряд так і не очистився від старих, дискредитованих кадрів, замовників та виконавців розстрілу Небесної сотні, а винних у невиправданих втратах серед українських військових на початку війни на сході не покарано», – йдеться у зверненні.

Громадські діячі міста Житомира закликають владу припинити політичні репресії, забезпечити чесне й неупереджене розслідування подій 31 серпня, притягнути до відповідальності не лише виконавців і замовників терористичного акту, а й посадових осіб, які не подбали про безпеку під час мирного зібрання: «Зробіть це, доки не пізно, доки не досягнуто точки неповернення. Україна в нас одна, не робімо з неї майданчик для політичних ігор та експериментів!».

До звернення приєдналися Марія Пилипівна Зіновчук (житомирська письменниця, авторка поетичних збірок і дитячих книжок, співавтор книжок про Голодомор в Україні 1932-1933 років), Святослав Карпович Васильчук (заслужений журналіст України, редактор житомирської обласної газети «Віче», історик-дослідник, лауреат премії ім. Івана Огієнка, голова Житомирської обласної організації «Просвіта»), Сергій Володимирович Стельникович (викладач Житомирського державного університету ім. Івана Франка, докторант Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова), Людмила Володимирівна Натикач (журналіст, ведуча програм Житомирської обласної державної телерадіокомпанії), Геннадій Леонідович Махорін (кандидат історичних наук, викладач кафедри історії України Житомирського державного університету ім. Івана Франка).

ІА "Вголос": НОВИНИ