У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 10072 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосується адміністративної відповідальності народних депутатів України за прогул”.

Про це інформує прес-центр парламенту.

Автором законопроекту є перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя та правосуддя, народний депутат із фракції “Народний фронт” Леонід Ємець.

“Метою законопроекту є впровадження адміністративної відповідальності для народних депутатів України за порушення вимоги бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради”, — пояснив він.

Законопроект постановляє доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 186 (8), яка передбачає адміністративну відповідальність для народних депутатів України у вигляді громадських робіт на термін від 20 до 60 годин через відсутність народного обранця на засіданні Верховної Ради без поважних причин, підтверджену рішенням комітету, до предмету відання якого належать питання регламенту, протягом позачергової сесії або більше ніж два рази впродовж однієї чергової сесії.

Ємець вважає, що ухвалення цього законопроекту вплине на народних обранців та змусить їх відповідальніше ставитись до своїх прямих обов'язків, тобто кількість випадків, коли на засіданні Верховної Ради є надто мала кількість депутатів (менше 226) має зменшитися.

Додамо, що Верховна Рада може заборонити хостели у висотках і призначити стипендії молодим ученим.

І також додамо, що Верховна Рада зекономила на депутатах-прогульниках понад 16 млн гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ