Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів активіст ГО «Розвиток громади» Вододимир Беньо.

«Процедурно – громадські слухання відбулись. Але інша справа – наскільки вони легітимні і об'єктивні. П'ять людей, які могли висловити думку населення, і понад 30 тих, хто представляє думку комунальника –це вже необ'єктивно», – пояснив він.

За словами активіста, це уже не вперше громадські слухання відбуваються за такою схемою, де проштовхуються потрібні питання: «Ми вже не перший раз бачимо, як міська влада робить громадські слухання. І вони проходять за одним і тим ж сценарієм – потрібні питання проштовхуються, а думка громади не враховується. Сповіщення про громадські слухання якось проходять так тишком-нишком. На сайті ЛМР вивішується оголошення, що буде проходити слухання, але ж не кожен мешканець Львова має можливість зайти в інтернет чи на сайт. Об'єктивно – це мало би бути розміщено в громадському транспорті».

До того ж, на слуханнях були відсутні ключові особи «Львівелектротрансу», зокрема – директор та бухгалтер, які могли б пояснити таке подорожчання проїзду.

«Було озвучено, що, наприклад, заробітна плата автослюсаря на «Львівелектротрансі» – орієнтовно 18 тисяч гривень. Більшість представників громади міста піднялася, що люди «готові йти туди працювати». Потрібно зробити аудит і разом з тим – зрозуміти, куди будуть скеровані гроші. Не було і керівника «Львівелектротрансу», була людина, яка відповідальна не за це. Не було бухгалтера, що міг би озвучити, які кошти і куди підуть. Ціна (на проїзд в електротранспорті, – ред.), яку закладали першочергово – це 4,50. Це було б економічно неконкурентоспроможно, люди просто масово пересідатимуть на маршрутки. Проте вартість електроенергії збільшилася в багато разів, тому ціну на проїзд підняти потрібно. Але оскільки громадськість Львова не висловила своєї думки, вони не показали своєї стратегії розвитку, не сказали, скільки одиниць рухомого складу замінять, скільки трамвайних колій поремонтують, я вважаю, що це не зовсім правильний підхід. Ми не розуміємо, на що ці гроші, які витрати вони будуть покривати...», – зазначив активіст.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ