Через карантинні обмеження та «червону» зону у Львові цього року за проект, який бере участь у конкурсі Громадського бюджету, львів'яни проголосувати зможуть тільки онлайн.

Таке рішення ухвалила міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова 28 жовтня.

Традиційно голосування за проекти Громадського бюджету Львова відбувається щороку з 1 до 15 листопада. І голосувати можна було як онлайн, так і особисто в ЦНАПах. Кожен львів'янин може віддати один голос за великий проект і один – за малий.

Як прозвучало під час засіданні колегії Львівської міської ради, більшість громадян віддавали перевагу офлайн голосуванню та приходили особисто в ЦНАПи. Депутати пропонували продовжити термін голосування до 30 грудня, з надією, що Львів дасть собі раду з захворюванням на ковід, вийде з «червоної» зони і мешканці міста зможуть проголовувати в ЦНАПах.

Однак, міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова прийняла рішення про онлайн-голосування.

То ж, цього року на платформі «Громадський проект» було збільшено кількість банків, з допомогою яких є можливість зареєструватись та проголосувати. Також є можливість проголосувати з допомогою терміналів «ПриватБанку».

Водночас  голосування у ЦНАПах не скасовано. Але воно доступне тільки за попереднім записом виключно для осіб, які не зареєстровані на території Львівської ОТГ та відповідають одному з критеріїв:

  • Підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване у м. Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці;
  • Особа навчається у м. Львові, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.
  • Особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості у м. Львові, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності.
  • Внутрішньо переміщена особа, чиє місце проживання зареєстровано у м. Львові, що підтверджується паспортом та довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • Місце народження особи зареєстроване у м. Львові, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

Зараз, станом на ранок, за проекти Громадського бюджету вже проголосувало понад 5 тисяч осіб.

Всього до участі у конкурсі допущено 254 проекти. На реалізацію проектів-переможців Львівська міська рада виділила 75 млн грн, що дозволить реалізувати орієнтовно 8 великих та 100 малих проєктів в наступному році.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», за добу на Львівщині від ковіду померла 21 особа.

ІА "Вголос": НОВИНИ