Про це повідомив на прес-конференції у Львові голова бюджетної комісії Лисинецької сільради Любомир Хавунко, передає кореспондент «Вголосу».

Конфлікт розпочався у 2015-му році, коли був затверджений так званий перспективний план. Цим планом було передбачено створення Лисиницької територіальної об’єднаної громади, до якої мала увійти ще одна сільська рада. Певна група людей, почала обурюватися, і намагалася створити та зареєструвати статут Лисиницької громади.

Голова бюджетної комісії Лисиницької сільради Любомир Хавунко: «Мета тої групи – конкретне збурення жителів села. Методи – брехня і провокації. В тому числі, й провокації стосовно Степана Підкуймухи. Є рішення сесії, яка детально аналізує діяльність тієї групи. Мета – не дати працювати депутатам».

На останній сесії сільради роботу останньої припинили представники так званої групи «КГП».

Село Лисиничі планують віднести до Пустомитівської об’єднаної териоріальної громади, але лисичанці хочуть утворити власну громаду, бо переконані, що мають на те повне право і всі необхідні умови. Натомість, мер міста Львова Садовий не полишає наміру створити так звану Львівську агломерацію, куди мали би увійти Лисиничі, хоча відповідного закону не існує.

Нині загальна площа села становить 243 га. Найближчим часом, територія мала б збільшитися до 300 га. Як вважає голова села Мирон Бедрій, саме ця цифра й притягує мера Садового і людей, які постійно підбурюють громадськість, до Лисиничів та створення так званої Львівської агломерації. Як переконаний голова Лисичанської сільради, що після створення так званої Львівської агломерації, їхні землі підуть з молотка на першій же сесії міськради.

ІА "Вголос": НОВИНИ