[media=128190,128191] 

Про це повідомляють активісти у соцмережах та публікують фото.

«Грибовичі горять... пожежники працюють вже кілька годин. Люди перекрили дорогу для сміттєвозів. Спілкуюся з місцевими. Не хочуть ні звалища , ні заводу...мешканці сіл вимагають приїзду Садового. Кажуть , що був раз на першій каденції і обіцяв вирішення проблеми...», – написала Наталія Шелестак, яка перебуває на місці.

Пожежники постійно підвозять воду, кажуть, що підпал. Місцеві погрожують заблокувати заїзд машин зі сміттям на територію звалища.

«Це жахливо. В мене зранку смердючий туман був, зараз періодично заносить. Уявляю що там. Бідні люди», – написала Oksana Oshchebska.

«Садового туди, хай понюхає і пояснить людям чому відмовив 43 інвесторам в будівництві заводу», – додав депутат ЛМР Любомир Босаневич.

З влади на місці поки нікого немає.

У звязку із відсутністю поблизу сміттєзвалища вододжерел, для гасіння пожежі вогнеборцями прокладено магістральну лінію довжиною близько 3 км. Та організовано підвіз води водовозами із відстані 5 км.

До ліквідації займання від ДСНС залучено 54 рятувальники та 11 одиниць спецтехніки, від КМП "Збиранка" – 3 бульдозери та 4 водовози Львівських комунальних підприємств.

Як повідомляли, Грибовицьке сміттєзвалище почало горіти вчора.

Біля сміттєзвалища планують відкрити новий полігон для сміття. Для цього розглядають три ділянки.

ІА "Вголос": НОВИНИ