Якщо нова міністр України Ганна Новосад працюватиме так, аби підсилювати у сучасній освіті саме українські смисли, це буде тільки похвально і позитивно позначиться на українських дітях та їхньому майбутньому.

Про це «Вголосу» розповіла дитяча письменниця та громадська активістка Лариса Ніцой.

«Якщо ж вона просто продовжуватиме традицію своєї попередниці Гриневич і розмиватиме українські смисли в сучасній освіті, то це буде ганьба і ні до чого доброго не призведе», - наголосила вона.

Та додала: «Тут варто зауважити: у чому, наприклад, на мою думку, був головний недолік роботи вже колишньої міністерки Гриневич: вона просто вилучала із підручників та освітньої програми все українське: змісти, цінності. Таким чином все робили космополітичним, без прив’язки до рідної землі, традицій і цінностей. А це дуже важливо».

І якщо нова наша міністерша, за словами Ніцой, теж продовжуватиме гнути цю лінію і вилучатиме все українське, то про які ми зміни говоримо? «Бо школа має вже змалечку формувати свідомого українського громадянина, любов до рідної земної у нього, а не байдужість до неї», - резюмувала письменниця.

Більше читайте тут: «Політика Гриневич чи Табачника?».

ІА "Вголос": НОВИНИ