Юрист та заступник голови АП часів президента втікача Януковича Андрій Портнов заявив, що експрезидент Петро Порошенко зараз відпочиває біля Сейшельських островів, та показав фото.

Про це Портнов написав у своєму «телеграм-каналі».

«Друзі, повідомляю, що в ці хвилини той, що не з'являється на допити і що проходить по справах про мародерство, державну зраду і відмивання злочинних доходів в офшорах, Порошенко перебуває на 60-метровій яхті KATINA, що стоїть на якорі поблизу Сейшельських островів, куди він прибув після пересадки з рейсу Київ-Доха (Катар)», - заявив Портнов.

За його словами, фешенебельна яхта KATINA ходить під прапором Маршаллових островів, а вартість її оренди в цей сезон з урахуванням палива складає близько 350-380 тисяч доларів на тиждень. Також Портнов зауважив, що це одна із найдорожчих яхт.

«Кожен з вас може в режимі онлайн спостерігати за точною широтою і довготою руху яхти, її точними реквізитами, місцями пересування і зупинками», - додав Портнов.

Та додав: «У кого є фінансові можливості і питання до фігуранта, а також ті, хто перебуває в регіоні Сейшельських островів, будь ласка, за винагороду зробіть фото і відео фігуранта і мешканців яхти. Витрати на покупку дрона і інших засобів фіксації я беру на себе».

«Якщо це не так, у фігуранта є десятки технічних можливостей спростувати мої слова і довести зворотне, надіславши фото з закарпатської села.  Друзі, хто там поруч, зробіть внесок в зміцнення і поглиблення демократії. Зафіксуйте гуляючого на вкрадені у армії гроші її колишнього головнокомандувача», - резюмував.

Як писав «Вголос», Порошенко вилетів з України: перші деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ