Сьогодні терміново частину гуманітарної допомоги скерували на Яворівщину, яка зазнала обстрілу російськими ракетами.

Про це сьогодні, 13 березня, повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

За його словами, зараз на Львівщині працюють сім великих гуманітарних штабів. Основний із них – у Львові на Коперника, 17 у приміщенні палацу мистецтв. Тут приймають допомогу від мешканців, сортують її та віддають тим, хто потребує.

Також на території області розташовані великі склади, де складують допомогу, яка надходить у великих фурах з-за кордону. Її також сортують і потім скеровують на різні куточки України.

«Вчора тільки зі Львівщини в різні регіони України виїхало 1600 тонн допомоги – у Полтаву, Дніпро, Чернігів та, по можливості, у Київ та Миколаїв», - каже Юрій Холод.

За його словами, до Львова надходять заявки від військових адміністрацій з інших територій. Адже саме військові адміністрації є основним надавачем інформації потреб.

«Також дуже багато представників військових частин, громадських організацій та активістів звертаються самостійно. Але вже є частина груп, які обманюють нас та наших донорів», - зауважив він.

Також є запити від військових частин та переселенців, які зараз перебувають на Львівщині. Ці запити також опрацьовуються і задовільняють.

«У нас є певний запас продовольчих та непродовольчих товарів. Частину з них ми використаємо для забезпечення харчування понад двох тисяч осіб у Яворівському районі, які потерпіли від обстрілів», - говорить Юрій Холод.

За його словами, склади на Львівщині не переповнені товарами. 80 відсотків всього того відразу скеровують в регіони, які потребують.    

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», цієї ночі рашистські літаки з Саратова, не заходячи у простір України, випустили понад 30 крилатих ракет по Львівщині. Внаслідок бомбардувань 35 осіб загинуло, 134 - поранено

ІА "Вголос": НОВИНИ