Викрадач погрожував матері викликати поліцію, через те, що вона залишила дитину саму на задньому сидінні вкраденої ним машини.

Поліція штату Орегон досі шукає чоловіка, який вкрав машину вранці 16 січня, не знаючи, що на задньому сидінні була дитина, і повернувся, щоб посварити жертву викрадення автомобіля за те, що вона залишила свою дитину без нагляду, пише CNN.

Коли підозрюваний побачив дитину, він повернувся до матері і вилаяв її, пригрозив викликати поліцію, а потім зник на її машині, повідомив офіційний представник поліції Бівертон Метт Хендерсон.

«Він застрибнув у машину, поїхав на ній, зрозумів, що всередині знаходиться чотирирічний хлопчик, поїхав назад і наказав їй витягнути дитину з машини, а потім знову поїхав, – сказав Хендерсон. – Ми вдячні йому за виявлену порядність в тому, щоб повернути малюка».

Поліція повідомила, що хлопчик не постраждав. Крістал Лірі залишила включеним двигун своєї машини і відкрила двері, перш ніж на кілька хвилин відійти за покупками. За словами Хендерсона, вона була всього в 4,5 метрах від машини, але обернулася, коли було вже пізно.

«Як мами, ми дуже зайняті і думаємо, що просто збігаємо на секунду, і це просто прекрасний приклад того, як жахливо це могло закінчитися», – розповіла мати Кристал Лірі. «Я вдячна за те, що з дитиною все в порядку. Це було так нерозумно, і я ніколи не зроблю цього знову, це рішення за частки секунди може все змінити», – сказала вона.

Автомобіль, сріблястий Honda Pilot 2013 року випуску, був виявлений через кілька годин в Портленді, всього в 12 км від Бівертон. За словами Хендерсона, поліція все ще шукає злодія. Підозрюваний описується як білий чоловік з довгими темно-коричневим волоссям, заплетеним в косу. На ньому була різнобарвна маска для обличчя.

«Це хороший урок для всіх нас, у кого є діти, – сказав Хендерсон. – Будьте особливо обережні зі своїми дітьми, зробіть додатковий крок, щоб переконатися, що вони в безпеці».

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ