Вночі проти 11 березня ворог намагався здійснити максимально потужний удар по Одеській області. Багато маневрів здійснювали серед житлової забудови.

Про це сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, під час ефіру телемарафону.

Вона зазначила, що останнім часом ворог обирає тактику терору цивільного населення України. Також, посадовиця додала, що на Одещині є влучання в інфраструктуру.

«На жаль, в Одеській області є влучання в інфраструктурний об‘єкт: пошкоджено адміністративні будівлі, але поки інформація про постраждалих не надходила. Пожежу оперативно ліквідовано», - розповіла Гуменюк.

Попередня дронова атака була в районі 40 одиниць і розосереджена по різних напрямках, і цього разу ворог атакував не тільки південь, а й східний напрямок, зокрема на Харківську область.

За словами речниці, системи ППО мають бути максимально розгалуженими, а це означає, що місць базування потрібно багато.

Таке ураження свідчить про те, що ворог маневрував в районі щільної забудови та намагався вразити об‘єкт там, максимально тероризуючи населення.

Це також тактика, спрямована на ускладнення роботи сил ППО, адже збиття у такий спосіб дуже важко проводити, коли навколо багато поверхів з людьми, додала Гуменюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ