Наступного тижня Мінцифри запускає онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine – національний конкурс проектів та ідей від громадян, спрямованих на боротьбу з епідемією та підтримкою українців у цей непростий час.

Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, інформує Урядовий кур’єр.

«У нас купа цифрових ідей та проектів, але сьогодні колективний розум потрібний, як ніколи. Це шанс кожного проявити себе і стати своєрідним героєм у боротьбі за здоров’я українців проти цього жахливого вірусу. До журі челенджу увійдуть топ-українські новатори та представники міжнародних донорів», - повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також Мінцифри найближчим часом планує запустити онлайн-платформу безкоштовних послуг від бізнесу.

«Сьогодні більшість соціально відповідального бізнесу пропонують багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Ми плануємо зібрати всі послуги на одній платформі» - наголосив Михайло Федоров.

Міністерство цифрової трансформації наступного тижня планує запустити в Україні мобільний додаток, який контролюватиме, чи дотримуються хворі на коронавірус самоізоляції.

ІА "Вголос": НОВИНИ