Щоб мінімізувати ризик захворіти (крім коронавірусу на нас чекає ще й сезон грипу та ГРВІ), варто дотримуватися простих правил. Щоб залишатися здоровим, слід дотримуватися карантинних обмежень, правильно та регулярно харчуватися, спати, пити чисту воду, бути фізично активним.

Важливе питання: де брати свіжі продукти, якщо ходити до магазину радять якомога рідше? В інтернет-магазині «АШАН» є послуга доставки свіжих продуктів у містах України. Доставка вже успішно діє у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Львові, Запоріжжі. 

То що ж варто обрати тим, хто піклується про власне здоров’я? Те, що радить дієтолог: 

  1. Вживайте молочнокислу продукцію із достатнім відсотком жирності — не менше 2–3 %. Саме такі сир, кефір та сметана мають властивість підтримувати легені у здоровому стані. Крім того, корисні бактерії добре впливають на роботу кишківника, де формується імунітет людини.
  2. Для безперебійного синтезу імуноглобуліну людині вкрай необхідні амінокислоти, які містяться у білкових продуктах. Це м’ясо, риба, птиця, морепродукти. Вагітним та людям із хронічними захворюваннями ліпше обирати телятину чи індичку. 
  3. Не забувайте про користь бульйонів — овочевих або з птицею. Приміром, курячий бульйон містить протизапальні речовини, тому його й радять вживати під час хвороби, коли апетиту немає, але організму потрібні сили на боротьбу із вірусом.
  4. Овочі та фрукти, особливо ягоди щодня — їжа, вживаючи яку, не потрібно вдаватися до вітамінів у таблетках. Важливо, щоб у раціоні були свіжі овочі, нехай і сезонні. Салат зі звичайної капусти, моркви та цибулі — це український суперфуд, який замінить пігулки. Скропіть його нерафінованою олією та лимонним соком, і користь буде ще більшою. 
  5. Під час сезонних епідемій вживайте продукти, багаті вітамінами С та А. Джерела вітаміну С — загальновідомі, а ось вітаміну А багато в тваринних продуктах — яйцях, печінці тощо.
Будьте здорові та замовляйте лише найсвіжіше в «АШАН». 

ІА "Вголос": НОВИНИ