Поліцейський сам звернувся до «глави» так званої «ВГА Харьковской области» і подав заяву про вступ до псевдоправоохоронного органу. Тепер за це він сидітиме 15 років

Колишнього поліцейського з Куп'янська, який співпрацював з російськими загарбниками, засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав його винним у державній зраді за підтримкою прокурорів Харківської обласної прокуратури.

Про це повідомили в офісі Генерального прокурора. 

Прокурори представили докази того, що у травні 2022 року тоді ще працівник патрульної поліції Куп'янського відділу ГУНП в області добровільно приєднався до російських загарбників. У місті, що окупували російські, він звернувся до «глави» так званої «ВГА Харьковской области» і подав заяву про вступ до псевдоправоохоронного органу.

Таким чином, він став «исполняющим обязанности инспектора – дежурного дежурной части» в псевдо-УВД ВГА Харьковской области, виконуючи головним чином дактилоскопіювання рук невинних місцевих жителів, яких незаконно утримували російські військові.

Перед звільненням Куп'янська він вже обійняв нову посаду «оперативного дежурного дежурной части». У грудні 2022 року правоохоронці затримали його у Куп'янську, де він переховувався на горищі будинку. Під час судового засідання він повністю визнав свою вину.

ІА "Вголос": НОВИНИ