Журналіста Олександра Лапшнина з Харкова 29 червня знайшли мертвим. Медійник зник 29 травня за невстановлених обставин та перебував у розшуку.

Про це повідомило «Суспільне».

Інформацію про смерть Олександра Лапшина Суспільному підтвердив керівник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"30 травня 2024 року до поліції надійшла заява від родичів Олександра, що він безвісти зник. Поліція почала розслідування. 29 червня до нас надійшла інформація від перехожого, який виявив тіло на мотузці з ознаками суїциду в районі Сортировки. Звісно, ми мали встановити особу загиблого, бо цей чоловік там перебував довгий час і візуально підтвердити, хто ця людина неможливо. В кишені була записка, але через спеку її неможливо було прочитати. Ймовірно, це була передсмертна записка", — сказав Болвінов.

Поліція відібрала ДНК у батька Олександра.Офіційно причину смерті визначать після судово-медичної експертизи. Однак, є  підстави вважати, що він покінчив життя самогубством.

Як розказав Суспільному керівник пошуково-рятувального загону громадської організації «Троянда на руці» Олександр Гуманюк, шукали Олександра Лапшина протягом місяця.

За даними Суспільне Харків, до повномасштабного вторгнення Олександр Лапшин не працював у ЗМІ. Навесні 2022 року він близько місяця працював фіксером міжнародної агенції Reuters, має кілька публікацій на сайті «Української правди».

ІА "Вголос": НОВИНИ