Зокрема, на знімальному майданчику буде присутній юрист, котрий буде стежити за тим, аби під час зйомок інтимних сцен «гідність і почуття учасників не принижували», повідомляє Entertainment Weekly.

Юрист уже був присутній на знімальному майданчику НВО. Уперше це сталося на зйомках серіалу "Двійка". Тоді акторка Емілі Мід, котра виконує роль порнозірки Лорі, заявила, що почувається некомфортно і просить запросити на зйомку сексуальної сцени юриста. Продюсери закликали до співпраці Алісію Родіс, котра і стала постійним координатором на зйомках другого сезону.

"Я тут для того, щоб захищати права акторів, а також щоб продюсери були впевнені, що всіх правил безпеки дотримано на майданчику. Після року секс-скандалів, створення руху #MeToo й інших подій в американському суспільстві моя посада є просто необхідною", — розповіла координаторка.

У серіалах HBO присутні багато сцен сексу і насильства. Вони не рідко викликають питання в глядачів. Зокрема, Емілія Кларк, котрій доводилося зніматися в найжорстокіших сценах "Гри престолів", зазначила: "Якщо сцену з оголенням виправдано сюжетом або її знімають так, аби додати барв в образ і розуміння персонажа, то я тільки "за". Якщо це просто сцена заради сцени, то я поспілкуюся з режисером, щоб зробити цей момент якось витонченіше. У будь-якому разі, як хороша Матір драконів я завжди контролюю ситуацію".

ІА "Вголос": НОВИНИ