Українські військові ліквідували базу окупантів в селищі Хрустальне (Красний Луч) на Луганщині. Як мінімум сотня окупантів загинула.

«Цієї ночі за допомогою HIMARS було знищено командний пункт одного великого військового підрозділу окупантів. Він був розташований у готелі м. Красний Луч. За даними розвідки, близько 100 орків було вбито або поранено», – повідомляють користувачі соцмереж.

Також оприлюднено фото з місця події.

Довідково:

HIMARS M142

Назва HIMARS – це абревіатура від High Mobility Artillery Rocket System. Вимовляється як Гаймарс.

Цю американську артилерійську систему підвищеної мобільності розробили наприкінці 1990-х. Вона встановлена на базі 6-ти колісної вантажівки, стріляє ракетами 227-го калібру з GPS-керуванням і за один раз може випустити до 6 ракет або одну балістичну, яка може вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Система готується до стрільби за 1 хвилину — через те, що боєприпаси розташовуються у контейнерах.

«Це така конструкція — три ракети зверху, три знизу, і вони у пеналах. Знімається пенал, ставиться інший і можна продовжувати стріляти», – пояснює військовий експерт, генерал Ігор Романенко.

Також експерт додає, що американські РСЗВ переважають у точності: накривають не площі, а б’ють точково, з відхиленням від цілі на метри.

Читайте за темою: Голова комітету збройних сил США розповів, скільки HIMARS може отримати Україна

ІА "Вголос": НОВИНИ