На золотоколосих ланах Львівщини під палючим сонцем не перестають працювати комбайни – аграрії завершують збір ранніх зернових культур. Вони молотять і вдень, і вночі, щоб українці були з хлібом.

Жнивує також одна з найбільших аграрних компаній, які працюють на Заході країни, «Контінентал Фармерз Груп». Компанія обробляє 195 тисяч гектарів землі у пʼяти областях: Тернопільська, Хмельницька, Львівська, Івано-Франківська та Чернівецька.

Після початку повномасштабного вторгнення агрохолдинг не припиняв операційної діяльності і продовжує вирощувати збіжжя та інші важливі сільськогосподарські культури. За словами головного агронома кластера «Львів» Компанії «Контінентал» Антіна Кульби, працюють злагоджено й інтенсивно.

«Наша команда, як і наша компанія розуміє, як важливо посилено працювати у такі непрості часи. Докладаємо максимум зусиль для того, щоб зміцнювати тил, особливо в продовольчому напрямку. Також ми відчуваємо відповідальність велику перед країною»

На Львівщині компанія обробляє понад 45 тисяч гектарів. Тут вони сіють одразу декілька озимих культур.

«Цього року ми вже зібрали ячмінь, ріпак і пшеницю. Маємо хорошу врожайність. Працюємо й далі, щоб роботи завершити вчасно та в повному обсязі»

За підсумками першої хвилі жнив компанія отримала вищі за планові показники врожайності культур. Гарно  вродив озимий ячмінь, залікова врожайність якого – 6,39 т/га, а також озимий ріпак. З гектара компанія збирала 3,73 т. У «Контінентал» також планують отримати високі показники врожайності озимої пшениці. За попередніми прогнозами, цьогоріч культура вродила щедро, відтак українці будуть з борошном і хлібом.

Попри несприятливі погодні умови, які супроводжують жнива, усі роботи відбуваються відповідно до агрономічних термінів. Компанія також почала готуватись і до наступного сезону – сіє озимий ріпак на 2024 рік. Антін Кульба зазначає, у наступному сезоні під озимі відведуть 97,8 тис. га.

«Компанія Контінентал вже закладає урожай 24 року. Особливу увагу виділяється таким культурам, як озима пшениця та озимий ячмінь, бо вони є стратегічними для підтримки продовольства країни»

Окрім озимих компанія вирощує також сою, кукурудзу, соняшник, ярий ріпак, картоплю, буряк і гречку.

ІА "Вголос": НОВИНИ