Популярний український телеведучий  та кухар Євген Клопотенко заявив, що національною ідею України є боротьба.

Про це він розповів в інтерв'ю “ISLND TV”.

За його словами, це зумовлено геополітичним розташуванням України.

«Ми просто в такому місці знаходимося, де ми повинні просто боротися. Як тільки ми перестаємо боротися ми втрачаємо сенс, ми втрачаємо все. Тому національна ідея в Україні, чому я називаю на жаль, бо хотілося б іншу, хотілося ідею виховувати дітей і »созерцать«як в Індії, Будда щось там робить, але наша національна ідея - боротися і намагатися об'єднуватися, хоча це неможливо. Це такий шлях. Треба просто знати, що ми будемо постійно боротися, прийняти це як норму і боротися далі. Але робити це не як ... погано боротися, а це просто наша така ідея», - зауважив він.

Відповідаючи на питання журналіста, за що борються українці, Клопотенко зазначив, що ми відстоюємо свою свободу, боремося за право бути українцями.

«За оці такі маленькі речі. За те, щоб мій будиночок, в  якому я живу, щоб просто я в ньому жив. Мені не потрібно забагато. Мені треба, щоб в моєму будинку я міг просто їсти, щоб в мене була родина, щоб в мене були вікна, щоб в мене був телевізор, щоб в мене був десь такий город, де я буду садити різні продукти і їх їсти. Я не хочу, щоб на нього хтось приходив, я не хочу забирати інші городи, я хочу просто працювати ось тут і розвивати свій будинок і все. А до мене постійно хтось залазить в город, хтось іде забирає мої вікна, і мені треба постійно контролювати, щоб ніхто це не забрав. І це є наша ідея - просто зробити країну в якій хочеться жити», - розповів телеведучий.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ