Росія, використовуючи тактику залякування ядерною зброєю та «брудною бомбою», всіма силами намагається заморозити бойові дії в Україні, оскільки зазнає поразки на полі бою.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час пресконференції після зустрічі з лідером Чорногорії.

За словами польського президента, дзвінки міністра оборони РФ Сергія Шойгу західним колегам - спроба Москви заморозити війну за всяку ціну.

«За задумом Москви, це має призвести до припинення військової допомоги Україні з боку Заходу, країн НАТО, оскільки вона загалом програє цю війну, а Україна поступово відновлює контроль на своїх кордонах, визнаних міжнародним правом», - зазначив Дуда.

Він додав, що через відступ своєї армії РФ намагається загрожувати ядерним ударом або використанням «брудної бомби». І подібні погрози Москви є елементом їхньої тактики та спробами залякати західні країни, щоб змусити їх припинити підтримку України.

Крім того, Дуда підкреслив, що діалог з Росією не можна вести, поки вона не почне дотримуватися норм міжнародного права, тобто поки не залишить територію України. Також він зазначив, що допомогу Україні необхідно продовжувати, попри шантаж Москви.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ