Два львів’янина, які підкорили Еверест, Роман Городечний та Ігор Яськевич, можуть вирушити у спільну експедицію в Антарктиду.

Про те, що мають однакове бажання після гір вирушити у вікові льоди, вони з’ясували під час спільного інтерв’ю для NTA.

 «У мене вже давно є нова ціль – це, однозначно, К2 (друга за висотою гірська вершина після Евересту. Її висота  - 8 611 метрів. Підйом на К2 – значно складніший, аніж на Джомолунгму, - ред.) У нас зараз є група людей, яка планує йти. Ми мали вирушати ще влітку 2020 року, але почався локдаун. Також мені дуже хочеться в Антарктиду», - розповів Роман Городечний.

Виявилося, що про Антарктиду мріє й  Ігор Яськевич. Тож він висловив ідею, що саме таку експедицію підкорювачі Евересту можуть здійснити разом.

«Якщо Роман говорить про Антарктиду, то це може бути спільна експедиція. На К2 я точно не піду. Команді, з якою я провів 50 днів, підіймаючись на Еверест, запропонував в Антарктиду. Вона не є складна, але це теж випробовування холодом. Невідомо, чи Еверест жорстокіший», - додав Ігор Яськевич.

Нагадаємо, що Роман Городечний став першим львів'янином, який піднявся на найвищу вершину світу, у 2018 році. А 55-річний Ігор Яськевич здійснив рідкісне нічне сходження на Еверест 24 травня цього року. Причому з другої спроби. Під час першого підйому не вистачило кисню у балонах, тому довелося повертатися в табір.

Фото: Валерія Рабінович

ІА "Вголос": НОВИНИ