Про це заявив сам Артем Семеніхін під час прес-конференції в «Інтерфаксі» на тему «Підготовка Сумщини для окупації Російською Федерацією».

Семеніхін розповів, що конфлікти із губернатором Сумщини Миколою Клочком у нього почали після першої ж зустрічі. Так, мер домовився із головою ОДА про виділення 3 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку на розвиток Конотопа, однак за деякий час з’ясувалося, що очільник області хоче отримати частину з цих грошей у якості «подяки».

«З уст пана Клочка почала лунати інформація про те, що варто «подякувати» за 3 млн грн, які підуть у наше місто. Я зрозумів, про що йде мова, і заявив, що ніякого стосунку до відкатів не маю. На що він відповів: «Ну, ти розумієш, ми всі працюємо в одній команді, ми повинні це робити», додавши, що кожного місяця певну суму він повинен передавати на Київ. Я категорично відмовився від цих тіньових схем», - сказав Семеніхін.

Після того мер відмовився співпрацювати із губернатором у напрямку закупівлі комунальної техніки, тому кошти (за пропозицією депутата ВРУ Ігоря Молотка (члена Партії Регіонів, який голосував за драконівські закони 16 січня) перенаправили на дороги у місті Конотоп. Фірма, яка отримала можливість порядкувати на дорогах – «Райавтодор» - номінальна структура, яка, за словами Семеніхіна, бере усю техніку за серйозні гроші в оренду у місцевих «елітних» підприємців.

«Оскільки я категорично відмовився співпрацювати із губернатором по коштах з ДФРР, до мене почали з’являтися «посланці» від Клочка, які заявляли: «Якщо ти хочеш бути мером – мусиш платити певну суму на «допомогу» губернатору», - додав міський голова.

За словами свободівця, наслідком цієї відмови стала повна фінансова блокада міста.

«Із кінця 2016 року нас повністю заблокували. Жодного рішення про ремонт доріг, капітальні ремонти садочків, шкіл і лікарень не було прийнято. Більше того, більшістю міськради (фракції «Воля народу», «Народна партія», «Рідне місто», «Самопоміч» та БПП) не було проголосовано навіть за святе – путівки дітям АТОвців на оздоровлення у табори. Під будь-якими приводами ця депутатська більшість намагалася заблокувати будь-що, що можна було б зробити у місті. Таким чином вони намагалися вбити мій особистий рейтинг і рейтинг ВО «Свобода», членом якого я є», - заявив Семеніхін.

Також мер розповів про схеми голови фракції «Воля народу» Олександра Кирія, який разом із очільником області долучився до фінансової блокади міста.

«Пам’ятаєте, була ситуація з перевезеннями, коли по всій Україні вартість проїзду у громадському транспорті підвищили, а тільки в Конотопі – навпаки, знизили? Це сталося тому, що у нас є монополіст-приватник, який володіє маршрутками. Його керівництво приходило до мене і відкрито пропонувало усілякі блага за те, що я погоджуся підняти вартість проїзду в місті. У цьому я їм відмовив, а вони почали протестувати. Ми не погодились і на це, почали розривати з ними договори. Тоді представники цього перевізника запропонували «домовитись». Я розумів, що самими трамваями ми транспорт у місті не витягнемо, тому погодився на перемовини, але з умовою, що на 2 тижні вони знизять вартість проїзду у місті, таким чином вибачившись перед громадою за протест.

Співвласником цих автобусів є Олександр Кирій – громадянин РФ, депутат міськради, голова фракції «Воля народу», сват якого – кримінальний авторитет Михайло Маміашвілі – є радником Путіна і першою людиною, яка потрапила до анексованого Криму, аби привітати гобліна Аксьонова з «перемогою». Коли я став мером, ми ходили по маршрутках Кирія і силоміць знімали російські прапорці. Іноді доходило навіть до бійок. Нещодавно ви бачили «майдан», який збирали проти мене у Конотопі. Так от, учасники цього «майдану» - працівники підприємств Кирія».

 

Як уже повідомлялося, 26 липня близько 30 «тітушок» зірвали сесію Конотопської міської ради

За словами міського голови, трьом місцевим рядовим поліцейським, які стали на захист громади, «тітушки» розбили арматурою голови. Семеніхін покладає вину за бійку у сесійній залі на голову місцевої поліції Богдана Войцеховського та голову Сумської ОДА Миколу Клочка.

Разом з тим, Семеніхін вимагає від Порошенка та Авакова звільнити своїх вищезазначених підопічних.

Нагадаємо, 4 липня у Конотопі партії Ляшка, Порошенка і Садового разом з регіоналами влаштували мерові «автомайдан»

Раніше повідомлялося, що люди з усієї країни вже прямують до Конотопа, аби допомогти меру Семеніхіну.

2 липня у Конотопі екс-регіонал та громадянин РФ Олександр Кирій звіз до будівлі міської ради сотні працівників зі своїх підприємств, аби влаштувати «люстрацію» міському голові. Останній напередодні заявив про махінації Кирія із транспортом у місті. 

Перед цим, 27 червня, Олександр Кирій разом із місцевою поліцією та її очільником, колишнім охоронцем Віктора Януковича Богданом Войцеховським влаштували жорстоку бійку.

За словами міського голови Конотопа, Олександр Кирій – «в колишньому рекетир, є «сматрящім» по Конотопу і водночас співвласником приватних маршруток. Кирій неодноразово вимагав на сесіях міськради прийняти рішення про закриття трамваю».

12 липня Артем Семеніхін оголосив про створення Силового блоку штабу зміни влади.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ