У суботу, 2 березня кілька сотень хорватських журналістів у столиці Загребі вийшли на акцію за підтримку свободи слова та проти тиску на працівників ЗМІ. Вони пройшли маршем до міністерства культури, яке в країні відповідальне за сферу ЗМІ, та провели мітинг на площі, де розташовані будівлі парламенту та уряду.

Захід називався «Ви захопили ЗМІ, але ми не відмовимося від журналістики», організовала його хорватська журналістська асоціація.

Про це повідомляє агенція AP.

Таким чином представники медіа вирішили відреагувати на понад 1,1 тисячі судових позовів, що були подані в країні проти журналістів. Учасники акції донесли свої вимоги про припинення цензури у ЗМІ хорватському уряду консерваторів, який очолює лідер Хорватського демократичного союзу (HDZ) Андрей Пленкович.

За словами голови асоціації журналістів країни Хрвоє Зовка, уряд країни «не бачить» проблеми, оскільки вважає що ыгнорування вирішить цю проблему.

Проблема із цензурою у ЗМІ у Хорватії стала відома після того, як хорватський суспільний мовник HRT подав понад 30 судових позовів проти журналістів телеканалу та інших ЗМІ, які скаржилися на цензуру.

Додамо, що російські журналісти вчинили ґвалт: Facebook заблокував пропагандистський проект.

ІА "Вголос": НОВИНИ