Пропагандисти російського ТБ в ефірі програми «60 хвилин» звинуватили Україну у спробах заморити голодом населення фейкових республік «ЛНР» і «ДНР».

Зокрема, ведучі заявили, що Україна хотіла заморити голодом і знищити населення окупованого Донбасу, а Росія навпаки — «врятувала» усіх від страшної смерті.

Зокрема, під час програми український активіст Гордій Бєлов намагався з'ясувати у пропагандистів Путіна, чому Росія не дає ввести миротворців ООН на кордон. Але ведучий Євгеній Попов пояснив це тим, що у такому разі Росія нібито не зможе більше допомагати «голодним» жителям терористичних псевдореспублік «Л/ДНР».

«Я вам поясню: бо ви хочете на кордоні України і Росії, будемо формально говорити, хоча це не так, на кордоні »ЛНР«, »ДНР« і Росії, ввести загороджувальні батальйони миротворчі для того, щоб припинити туди поставки гуманітарної допомоги, продовольства, палива», — обурився Попов.

Натомість український активіст зазначив, що ніхто не заважатиме Росії возити гуманітарну допомогу на окуповані підконтрольними РФ бойовиками території. А от можливості возити зброю для місцевих «активістів» уже не буде.

Однак ведучий пропагандист зробив вигляд, що він нібито не зрозумів, що має на увазі Бєлов і про яку зброю він взагалі говорить.

«Ту, якої немає. Ту, що регулярно збивають, — безпілотники новітні російські», — спробував нагадати йому Бєлов.

Ці слова українського активіста викликали істерику в однієї з головних пропагандисток Кремля, скандально відомої Ольги Скабєєвої. Вона почала вигукувати звинувачення, що Україна нібито хотіла заморити голодом населення окупованої території Донбасу, де Росія розв’язала війну.

«Ви ж знаєте чудово, що Україна заблокувала Донбас! Припинила на Донбас будь-які поставки, не платять людям пенсію, не постачають продукти, а потім ви нас питаєте, звідки там рубль та їжа?! Ви що, знущаєтесь, чи що?! Ви хотіли цих людей заморити голодом, ви хотіли цих людей знищити, Росія їх рятує, і ви питаєте звідки там наша гуманітарна допомога?! Скажіть спасибі, Гордію!» — вигукнула Скабєєва.

Скабєєва відома своїми істеричними антиукраїнськими заявами в ефірі російського телебачення.

Зокрема, під час сесії ПАРЄ 24 січня у Страсбурзі російська пропагандистка та телеведуча Ольга Скабєєва намагалася спровокувати конфлікт із українськими депутатами та заважала працювати журналістам.

А якось роспропагандистка Скабєєва показала вищу майстерність журналістики і взяла інтерв’ю у мертвої жертви «керченського вбивці».

Нагадаємо, раніше український нардеп Олексій Гончаренко подарував Ользі Скабєєвій туалетний папір із портретом Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ