Поблизу українсько-словацького кордону військовослужбовці знайшли знесиленого чоловіка. Військовозобов'язаний намагався самостійно незаконно перетнути кордон, проте впав з крутого схилу і мав змоги викликати допомогу.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Затриманий розповів, що уже три дні блукав у горах без їжі та води. 30-річний вінничанин мав намір пробратися до Словаччини. Він самостійно проклав маршрут по онлайн картах. Долаючи складну місцевість, чоловік не втримався на скелі та впав з крутого схилу. Під час падіння він втратив мобільний телефон, тож не міг подзвонити та покликати на допомогу», – написали прикордонники.

Чоловік намагався продовжувати рух, однак, через отримані під час падіння травми, пересувався повільно, часом повз і на третій день голоду та зневоднення зміг подолати лише 500 метрів.

Коли його знайшли прикордонники, чоловік геть втратив сили та заснув на землі. Постраждалому надали медичну допомогу і викликали «швидку».

На правопорушника склали адміністративно-процесуальні документи за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

ІА "Вголос": НОВИНИ