Офіс генерального прокурора оприлюднив нові подробиці підриву Донецького аеропорту проросійськими бойовиками у 2015 році.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

«20 січня 2015 року бойовики запросили у військовослужбовців ЗС України, що обороняли ДАП, припинення вогню нібито з метою евакуації загиблих та поранених з поля бою. А насправді діяли з метою отримання військової переваги та прихованого ведення бойових дій. Перебуваючи в районі позицій підрозділів ЗС України, встановили вибухівку на елементи конструкції нового терміналу аеропорту», – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, одразу після закінчення перемир’я окупанти  підірвали термінал: «бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях будівлі обвалилася, ховаючи під собою українських захисників».

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею  про умисне вбивство (ч. 2 ст. 438 КК України) у поєднанні з відомостями щодо порушення законів та звичаїв війни.

Відповідно до цієї статті, винуватцям загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що бої за Донецький аеропорт  тривали з 26 травня 2014 року до 23 січня 2015 року і закінчилися після остаточного руйнування будівлі.

Як писав «Вголос», прокуратура хоче повернути землю під маєтком Медведчука у власність держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ