Безкомпромісна боротьба між клубами, що виступають у чемпіонаті України з футболу, розгорнулася на фініші.

Сьогодні, 1 травня, зустрічалися команди, що боряться за право представляти Україну вже влітку у єврокубках. Торік за участь у Лізі Європи у кваліфікації турніру українська команда отримувала щонайменше чверть мільйона євро, незалежно від результату.

У минулому розіграші єврокубків чернігівська «Десна» зіграла на одному етапі, ковалівський «Колос» виступив у двох раундах, а луганська «Зоря» взагалі зіграла шість матчів у групі Ліги Європи, два з яких виграла, заробивши 4,7 млн. євро. Це суттєве поповнення бюджету українських клубів.

Тож на фініші чемпіонату до минулорічних учасників єврокубків від України додалася полтавська «Ворскла», яка претендує на одну з путівок. І якщо київське «Динамо» вже достроково оформило чемпіонство, гарантувавши собі участь у групі Ліги чемпіонів з вересня, а «Шахтар» теоретично забронював за собою друге місце, вигравши нині у «Дніпра» - 2-1. «Шахтар» набрав 48 очок і впевнено займає друге місце, що дозволяє брати участь у кваліфікації за право грати у групі головного євротурніру. Боротьба за інші три путівки у єврокубки розгорнулася між чотирма командами - «Зорею», «Колосом», «Десною» та «Ворсклою». Хтось із них виявиться зайвим.

У звітному турі «Динамо» (61 очко) перемогло «Ворсклу» - 5-1 (хет-трик Віталія Буяльського , голи  Родрігеса і Сідклея), опустивши полтавський клуб із 37-а очками на шосте місце. Стільки ж має «Десна», яка врятувала очко, програючи 0-2 із «Колосом» (2-2). Тож «Десна» також має 37 очок і п'яте місце.

Натомість «Колос» після нічиєї із «Десною» набрав 38 очок і займає 4-у сходинку у таблиці.

Від втрат очок найближчих переслідувачів виграла луганська «Зоря», яка на третьому місці і має 41 очко та матч у запасі, який зіграє завтра, 2 травня, із аутсайдером ужгородським «Минаєм».

Якщо «Зоря» завтра виграє, то теоретично гарантує собі бронзу і участь у плей-оф Ліги Європи. Навіть якщо «Зоря» програє у плей-оф, то автоматично потрапить у новий турнір - Лігу Конференцій, де зіграє у групі шість матчів.

А ось за право зіграти у кваліфікаціях Ліги Конференцій змагаються «Колос»(38 очок), «Десна» (37 очок) і «Ворскла» (37 очок). Кожна з них зіграє ще по два матчі у чемпіонаті.

Читайте також...

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ