Процес схуднення зазвичай асоціюється з чимось важким і довгостроковим: потрібно скласти план тренувань, скорегувати харчування і постійно мотивувати себе. Але експерти в області дієтології знайшли кілька способів, які допоможуть худнути під час сну, повідомляє Радіо максимум.

  1. Пийте протеїновий коктейль
Заведено вважати, що якщо ви хочете схуднути, то краще не їсти перед сном, а то і зовсім відмовитися від вечері. Однак вчені Університету Флориди під час дослідження з'ясували, що учасники експерименту, які споживали за 30-60 хвилин до сну 150 мл протеїнового коктейлю, худнули швидше, ніж ті, хто лягав спати голодним.

Крім того, у любителів випити білковий коктейль з часом прискорився метаболізм і знизився тиск.

  1. Вимикайте світло
Науковий журнал Biological Rhythms опублікував доповідь про те, як світло впливає на якість сну і на вагу. Як з'ясувалося, навіть тьмяне світло може перешкодити відновленню організму, тому засинати з лампою – погана ідея.
  1. Плануйте наступний день
З ранку мотивація найчастіше на нулі, тому планувати день краще напередодні. Приготуйте корисний обід, зробіть заготовку для корисного сніданку (можна замочити в кокосовому молоці насіння чіа або вівсянку). Тоді ви спокійно заснете, знаючи, що підготувалися до наступного дня. А після пробудження буде простіше дотримуватися плану.
  1. Регулюйте опалення
Медичний журнал Diabetes провів експеримент і з'ясував, що добровольці, які спали при температурі 19 °C збільшили запаси бурого жиру (корисний тип жиру в організмі, який сприяє спалюванню калорій). Ті, хто спав у комфортній температурі 23 °C не змогли похвалитися подібними успіхами. Якщо вам важко заснути у холоді, то можна одягнути теплі шкарпетки.
  1. Встановіть будильник
Згідно з дослідженням Університету Брігама Янга, жінки, які щодня прокидаються приблизно в один час, важать менше, ніж ті, хто не дотримується режиму.

Велику роль у питаннях схуднення відіграє кількість і якість сну: організму на відновлення потрібно близько 8 годин. Навіть незначний дефіцит сну підвищує апетит і сприяє набору ваги.

Використовуйте ці хитрощі, аби худнути без надмірних зусиль.

ІА "Вголос": НОВИНИ