Правозахисники наголошують, що у разі визнання Шаріної винною у порушенні ненависті з використанням службового становища, їй загрожуватиме до п'яти років позбавлення волі, повідомляє "Громаське телебачення".

«Російська влада фактично вказує суспільству на те, що вміст книжкових полиць може довести до тюрми, як це бувало в радянські часи», - заявив директор Human Rights Watch у Європі та Центральній Азії Х'ю Вільямсон.

На сьогодні захисник Шаріної оскаржив домашній арешт до кінця грудня у справі розповсюдження ектремістської літератури.

Нагадаємо, минулого тижня у Москві Бібліотека української літератури в Москві булла заблокована ОМОНом, було проведено обшук у рамках кримінальної справи, порушеної ще в 2010 році і затримано її директора Наталію Шаріну.

Згодом стало відомо, що Таганський районний суд Москви помістив під домашній арешт директора бібліотеки української літератури Наталію Шаріну. А сама бібліотека української літератури у столиці Росії стане філією Московського дому національностей.

Справу проти Шаріної було заведено після заяви муніципального депутата Дмітрія Захарова, який заявив, що керівництво бібліотеки «сповідує проукраїнські і русофобські погляди», а також «міфи» про голодомор.

Згодом муніципальний депутат округу Якиманка міста Москви Дмітрій Захаров з групою людей прийшов «боротись з бендерівським підпіллям» до Українського культурного Центру.

ІА "Вголос": НОВИНИ