«На жаль, мусимо констатувати, що у випадку з інформацією, розповсюдженою Human Rights Watch, очевидно також йшлося про інсценування та використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей», – цитує речника «Укрінформ».

Зокрема, як відзначив Перебийніс, твердження, наведені в доповіді, базуються не на фактах, а тільки на свідченнях декількох місцевих жителів. Також про інсценування свідчать і деякі кадри, розповсюджені організацією.

«Зокрема, звертає на себе увагу кут заходу в землю боєприпасів, що не розірвалися прямо під стіною житлового будинку. Все це свідчить про те, що, на жаль, Human Rights Watch, очевидно, стала жертвою елементарного шахрайства з боку терористів», – сказав він.

Одночасно він відзначив, що використання касетних бомб бойовиками є безсумнівним.

Раніше HRW опублікувала звіт, в якому надала фотодокази та свідчення очевидців, які доводять використання українською стороною касетних бомб. Організація працювала в зоні українського конфлікту впродовж тижня та зафіксувала 12 випадків використання забороненої зброї українцями.

ІА "Вголос": НОВИНИ