Харчові обмеження і дієти під час вірусних та бактеріальних недомаганнях протипоказана, запевняють вчені. Це лише погіршить й так незадовільний стан хворого.

Хворі люди мають зниження апетиту, соціальної активності і рухливості. Для активізації організму йому необхідна глюкоза. Коли глюкоза в організмі перетравлюється, вона розпадається на речовини, які енергетично забезпечують клітини.

Як свідчать ксперименти, солодощі підвищують рівень захисних реакцій організму, передає mir24.tv.

Дослідження поживних речовин - жирів, білків і глюкози свідчить, що саме остання відповідає за боротьбу з вірусними інфекціями, переконують науковці.

Дослідники з університету Північної Кароліни в Грінсборо стверджують навпаки, що під час ГРВІ або грипу не варто вживати солодощі. Організму доводиться додатково витрачати сили на перетравлення їжі. Ласощі пригнічують імунітет, через що знижується активність антитіл, які допомагають організму боротися з інфекціями. Рекомендують цукерки замінити сухофруктами.

На імунітет негативно впливають напівфабрикати, консерви, багаті кофеїном напої, алкоголь, надлишок м'ясних продуктів в раціоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ