Про це із посиланням на головного позаштатного токсиколога Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА Сергія Станевського повідомляє УНІАН.

«Усього за останній місяць зафіксовано 34 подібні випадки в різних районах області», - розповів медик.

За словами Станевського, перше звернення у зв'язку з отруєнням алкоголем із подібними симптомами зафіксували на початку вересня, а перший масовий випадок отруєння сурогатом – 6 жовтня у Вільнянському районі Запорізької області.

Як відомо, джерело отруєння поки не виявили. За попередніми даними, це технічний спирт або харчовий спирт дуже низької якості.

«Більшість вказує на придбання алкогольних напоїв у стихійних місцях торгівлі чи знайомі порадили. Однозначно це – нова суміш, яка негативно впливає на організм і викликає побічні ефекти у вигляді порушення зсідання крові», - пояснив медик.

Станевський також зазначив, що поки постраждалі від отруєння перебувають у стані середньої тяжкості.

«Життю на сьогодні нічого не загрожує. З'явилися нові ознаки – тривалі кровотечі з маленьких поранень, але ця проблема вирішується», – повідомив фахівець.

Разом з тим, за даними поліції Запорізької області, 06 жовтня о 18:45 до Вільнянської районної лікарні із отруєнням сурогатом були госпіталізовані вісім мешканців району, серед яких п'ятеро – жителі села Матвіївка, двоє – села Українка та мешканець Вільнянська.

«Встановлено, що всі вони придбали «горілку» у мешканця вулиці Садової в селі Матвіївка. За попередньою інформацією, як «оковиту» той продавав розведений водою неякісний спирт. Вилучений сурогат направлено на експертизу», - повідомили в поліції.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ