Про це митник заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

«Я позитивно ставлюся до ідеї скасування ввізного мита на вживані іноземні авто, але це не вирішить проблему для громадян, бо основна маса видатків під час розмитнення автомобіля – все-таки акциз. Для себе ми порахували, що п’ятирічна машина за кордоном коштує в середньому 3 тисячі доларів. При розмитненні автомобіля власник мусить сплатити 360 доларів мита і близько 6-ти тисяч доларів акцизу й ПДВ. Через це ми пропонуємо знизити ставку акцизу. У такому разі, повірте мені, люди будуть готові розмитнювати автомобілі з іноземною реєстрацією», – пояснив Левко Прокіпчук.

На його думку, зниження ставки акцизу дало б нашій державі додаткові 100 млн доларів доходу, бо на Західній Україні є понад 500 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Ми не можемо чітко сказати, скільки людей зголосяться розмитнити свої автомобілі після зниження ставки акцизу. Однак, якби середня сума податків розмитнення становила 1 тисячу доларів, то 50-70 тисяч автовласників, а в перспективі до 100 тисяч, пройшли би процедуру переоформлення документів на машину. І це б принесло скарбниці додаткові 100 млн доларів», – підкреслив начальник митниці.

Нагадаємо, митники Львівщини спільно з громадськістю підготували законопроект, яким пропонують внести зміни до Податкового кодексу щодо спрощення процедури розмитнення транзитних автомобілів.

ІА "Вголос": НОВИНИ