Масово прорекламована друга фаза війни в Україні не те, що не почалася, вона – скінчилася. Попри складнощі прогнозування гумор і позитив залишається завжди з бійцями ЗСУ.

Це не мультфільми й не фільми, не дитячі казочки - це війна. Та втримувати настрій позитиву, коли «гупає» з усіх сторін, все ж вдається бійцям наших Збройних Сил України. Яскравим взірцем є Євген Карась - націоналіст, військовослужбовець ЗСУ.

Вдалося поспілкуватись із ним скайпом з місця ведення активних бойових дій в етері телеканалу НТА в інтерв'ю проєкту «Говорить Великий Львів»

«Зараз вже така війна, що треба воювати до кінця, ну в крайньому випадку вб'ють, таке собі діло. Найважче для людини в житті зробити правильний вибір. Всі, хто пішов воювати зробив правильний вибір і щоб не сталось на все воля Божа. Я свій вибір зробив ще 20 років тому, коли зрозумів, що треба боротися з оцими »похітітєлямі унітазів«, щоби прогнати їх з нашої історії і взагалі з нашої уяви про наявність отаких от бактерій десь на сході від нас.», - впевнено і переконливо стверджує Євген.

Попри обстріли й важку ситуацію, коли є і багато поранених і вбитих, зараз ситуація трохи кращає і причин для розстроєння менше.

«А ця ситуація в туалетних військах викликає тільки гумор як і те, як вони воюють. Воно стає вже якоюсь пародією на армію», - сміється боєць ЗСУ

«Деморалізація це є основна зараз зброя росії. Вони не можуть нічого зробити у воєнному плані, в економічному, а посіяти паніку, посіяти хаос, посіяти зневіру до вищого командування, посіяти віру в брєдні про якийсь там ядєрний удар. Навіть якщо він станеться, то ми все одно переживемо: у них ракети криворукі і воно всеодно все впаде на москву, або на бєлгород», - нестримно іронізує Євген Карась.

Дивно слухати рашистську інформацію про їхні наступи, як каже Євген «отріцатєльноє наступлєніє», і вже плачуться з усіх сторін та переживають, що Україна ітиме на Бєлгород.

«Росіяни дуже бояться наступу на Бєлгород і пищать, що там узагалі нічого не готово, нема оборонних рубежів. Уже навіть їхні пропагандистські пабліки пишуть, що треба «ставіть вапроси вишшему рукаводству, как падгатовіть абарону Бєлгарадскай області». Страшенно пищать за те, що на морі все погано, на Зміїному», – далі жартує Євген.

Грубо говорячи Євген називає російський наступ цілком невдалим, бо він «іде через зад». Разом з тим Євген Карась вважає, що війна триватиме довго, але ітиме до повного відвоювання українських територій, адже «ми вже надто багато втратили наших синів і доньок, у нас зараз добре підготована армія, щоб зупинятися на пів шляху».

«Я думаю, що літо буде дуже гарячим і ми будемо йти в контрнаступ. Ми переважаємо і в якості, і в мотивації. Зараз включається весь світ, тому нарешті час розірвати цей російський «піражок». І ця війна буде надовго – в тому чи іншому форматі. Я не кажу, що ми будемо відтискати чужі землі, але  це будуть миротворчі офіційні місії. Цим розтовченим бандитам не буде спокою ніде ні у Варонєже, ані на Кубані», – каже Євген Карась.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ