Після вибуху в польському Пшеводові слідчі досліджують залишки ракети, глибину кратера, встановлюють напрямок, звідки прилетіла ракета і навіть обчислюють кількість використаного палива. Також кадри, на яких «можна побачити певну послідовність подій».

Про це сказав голова Бюро міжнародної політики Якуб Кумоч на TVN24.

Кумоч повідомив, що у Пшеводові працює польсько-американська слідча група і нагадав, що українська сторона також просила доступу до розслідування.

«Якщо обидві сторони погодяться, і, наскільки мені відомо, немає заперечень з американської сторони, такий доступ може бути незабаром наданий. Якщо у слідчої групи не буде жодних зауважень на технічному рівні, напевно, не буде причин відмовляти українцям», - сказав він.

На запитання, які докази мають слідчі, він відповів: «Уламки ракети, глибину кратера, експерти розраховують напрямок, звідки прилетіла ракета, навіть кількість використаного палива». Він додав, що «є кадри».

"Я б не хотів говорити про їхній зміст, тому що бачив їх у секретному режимі... Це наші звичайні фото з кордону, де дещо видноВи можете бачити постріли над Україною, ви можете бачити бої над Україною, в якийсь момент, за дуже короткий час, ви можете побачити певну послідовність подій. Ми також хотіли б донести це до української сторони і працювати разом з нею. Я хочу, щоб під час контакту з нашими слідчими українці першими побачили, які матеріали є в нашому розпорядженні", – додав він.

Кумоч нагадав, що 15 листопада війська Росії бомбили Україну, і саме «РФ несе повну відповідальність за все, що падає».

«Сьогодні є багато свідчень того, що одна з ракет, яка мала збити російську ракету, не влучила в ціль, не спрацювала система самознищення, і ця ракета, на жаль, призвела до трагедії», – підсумував він.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ