Європейський союз засуджує «атмосферу залякування» перед виборами до Держдуми, та не має наміру визнавати їх законність на території окупованого українського Криму.

Як повідомляє «Укрінформ», відповідну заяву сьогодні, 20 вересня, зробив речник Євросоюзу Пітер Стано. 

"Ми ніколи не визнаватимемо вибори у незаконно анексованому Криму, тому що Крим, – це Україна", – чітко заявив речник Євросоюзу.

Пітер Стано окремо наголосив про занепокоєність ЄС через масову роздачу російських паспортів на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької та Луганської областей України, адже таким чином місцеві мешканці залучаються до голосування на російських виборах. 

"Це суперечить духу Мінських угод, це суперечить цілям Мінських домовленостей. Ми закликаємо Росію, та очікуємо, що Росія утримуватиметься від дій, які йдуть всупереч зобов’язанням, що виходять з Мінських угод", – заявив речник ЄС.

В цілому, вибори в країні-агресорі за словами представника Євросоюзу відбулись у атмосфері залякування. 

"Те, що ми бачили напередодні цих виборів, було атмосферою залякування всіх критично налаштованих незалежних голосів", – зазначив речник ЄС.

За його словами, «не було міжнародного незалежного спостереження, тому дуже важко побачити, як були проведені вибори».

"Але у нас є низка звітів незалежних місцевих спостерігачів, які повідомляли про безліч порушень під час цих виборів", – підсумував Пітер Стано.

Нагадаємо, «Вголос» писав про те, що у Львові до російського консульства на вибори до Держдуми РФ не прийшов жоден виборець. 

ІА "Вголос": НОВИНИ